ANUNTURI IMOBILIARE DIN JUDETUL TAU!

CONVERTOR VALUTAR

Apartamente

Alegeti valuta de schimb pentru a realiza conversia

LEI
in


1 USD = 4.1224
1 EURO = 4.8583
1 CHF = 4.5057 19-04-2021

 
 
SUGESTII

De reţinut !

          1. Dacă nu aveţi documentaţia cadastrală (*) şi imobilul nu este înscris în cartea funciară, este bine să le faceţi din timp. Documentaţia cadastrală se efectuează repede dar intabularea (înscrierea imobilului în cartea funciară) durează, în regim normal şi la costuri mai mici, cam 15 de zile. Pentru mulţi potenţiali cumpărători această perioadă reprezintă un lucru important atunci când se ia decizia privind cumpărarea unui imobil.

          2. La discutarea condiţiilor vânzării nu omiteţi termenul în care trebuie să eliberaţi imobilul. Nu există un termen legal ci numai înţelegerea părţilor ca una din  condiţiile vânzării. Practica situează acest termen la 30 de zile de la data semnării contractului la notar. Ţineţi cont că, dacă vreţi să cumpăraţi un alt imobil, proprietarul acestuia va cere la rândul lui un termen de eliberare. Mai luaţi în calcul timpul în care ar trebui să efectuaţi o igienizare şi după aceea stabiliţi numărul de zile în care să părăsiţi locuinţa.
          Atenţie ! Cu cât mai lung este termenul de eliberare pe care îl solicitaţi, cu atât scade numărul potenţialilor cumpărători!

          3. Atunci când stabiliţi preţul de vânzare pentru imobilul dumneavoastră, nu vă luaţi după ce spun unii şi alţii. Căutaţi 4 – 5 imobile spre vânzare asemănătoare cu al dumneavoastră (confort, îmbunătăţiri, poziţie, etaj, etc.) şi faceţi o medie a preţului. Ţineţi cont de cheltuielile necesare vânzării şi stabiliţi preţul de la care începeţi negocierea.

          Atenţie! Stabilirea unui preţ de pornire prea mare în raport calitate/ suprafaţă/ preţ conduce la reducerea semnificativă a potenţialilor cumpărători, chiar dacă sunteţi dispus să negociaţi mai mult!

           (*)Documentaţia cadastrală a imobilului se întocmeşte o singură dată chiar dacă proprietarul se schimbă. Documentaţia se reface numai dacă la imobil se efectuează modificări de structură sau suprafaţă.

 


          Dacă atunci când aţi cumpărat imobilul nu aţi primit un exemplar din documentaţie dar în contract este trecut numărul cadastral sub care a fost înscris acesta, nu trebuie să cereţi întocmirea unui alt cadastru.
 

inapoi


 

Va multumim pentru feedback-ul trimis. In maxim 24 ore vom raspunde pe adresa de e-mail mentionata daca este cazul:Nume*:
E-mail:
Mesaj:
 

Despre Noi | Termeni si conditii | Contact | lista rss(bursa de locuinte) Rss

Copyright © 2007 Toate drepturile rezervate