ANUNTURI IMOBILIARE DIN JUDETUL TAU!

CONVERTOR VALUTAR

Apartamente

Alegeti valuta de schimb pentru a realiza conversia

LEI
in


1 USD = 4.1224
1 EURO = 4.8583
1 CHF = 4.5057 19-04-2021

 
 
SUGESTII

Antecontractul de vânzare-cumpărare (promisiunea bilaterală)

          Antecontractul de vânzare-cumpărare este un contract bilateral, cu titlu oneros şi comutativ , o promisiune bilaterală de a vinde şi cumpăra prin care ambele părţi se obligă să încheie în viitor, la preţul şi în condiţiile stabilite în antecontract, contractul propriuzis de vânzare-cumpărare (în formă autentică).

 

          Important de reţinut: încheierea antecontractului de vânzare-cumpărare nu are ca efect transmiterea proprietăţii asupra lucrului ci duce numai la naşterea unui drept de creanţă şi a unei obligaţii corelative pentru ambele părţi.

 
          Dacă promitentul-vânzător nu-şi respectă obligaţia şi vinde lucrul unei alte persoane, promitentul-cumpărător nu poate cere predarea lucrului, întrucât nu a devenit proprietar, iar vânzarea încheiată cu o altă persoană este, cu rezerva fraudei, valabilă. Prin urmare promitentul-cumpărător va avea, în principiu, doar un drept de daune-interese.
 

          Dacă însă lucrul se mai găseşte în patrimoniul promitentului-vânzător, partea care şi-a îndeplinit obligaţiile poate sesiza instanţa competentă care poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare. Totuşi, dacă părţile au prevăzut în antecontract o clauză de reziliere în favoarea uneia sau ambelor părţi, antecontractul va putea fi revocat unilateral fără ca instanţa să mai aibă dreptul de a pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract.

          Avansul - legea nu prevede obligativitatea plăţii unui avans (de natura unei arvune) la încheierea antecontractului. Această practică este uzuală în scopul dovedirii seriozităţii şi interesului real în achiziţionarea acelui imobil sau/şi pentru achitarea de diverse datorii, fără de care nu se pot obţine anumite documente strict necesare vânzării.

 

inapoi


 

Va multumim pentru feedback-ul trimis. In maxim 24 ore vom raspunde pe adresa de e-mail mentionata daca este cazul:Nume*:
E-mail:
Mesaj:
 

Despre Noi | Termeni si conditii | Contact | lista rss(bursa de locuinte) Rss

Copyright © 2007 Toate drepturile rezervate