ANUNTURI IMOBILIARE DIN JUDETUL TAU!

CONVERTOR VALUTAR

Apartamente

Alegeti valuta de schimb pentru a realiza conversia

LEI
in


1 USD = 4.1224
1 EURO = 4.8583
1 CHF = 4.5057 19-04-2021

 
 
SUGESTII

Consilier Imobiliar

 

Daca alegeti sa lucrati cu o agentie e bine de stiut:

 

 

1. Inainte de a contacta o agentie, incercati sa aflati cat mai multe despre ea.

2. Stabiliti impreuna cu agentul exact ce anume va face agentia pentru dumneavoastra, care sunt obligaţiile ei.

3. Indiferent daca vindeti sau cumparati, stabiliti din start comisionul pe care urmeaza sa il platiti si csnd. In mod normal comisionul se plateste la incheierea tranzactiei nu inainte, si numai daca se efectueaza cu un cumparator/vanzator adus de respectiva agentie.

4. Aflati daca in afara comisionului mai aveti vreo alta suma de plata, inainte de semnarea unui contract.

5. Aflati exact ce documente intra in obligatia obtinerii de catre agentia imobiliara in cazul efectuarii unei tranzactii.

6.
Solicitati detalii despre imobilele pe care urmeaza sa le vizionati. Va poate scuti de un drum inutil, poate chiar la un imobil pe care l-ati vazut deja.

7. Daca sunteti vanzator si incheiati o tranzactie printr-o agentie, lasati actele numai in baza unui document scris in care sa fie notate numerele contractelor, anexelor, numarul de exemplare, faptul ca sunt in original etc.

8.
Inainte de a semna un contract cititi-l bine. Nu lasati spatii necompletate pentru o completare ulterioara. Daca este necesar, cereti sa se adauge si alte clauze. Vedeti in mod special clauzele care va obliga pe dumneavoastra in anumite situatii la plata unor sume, care pot fi in unele cazuri exagerat de mari.
 
9. Daca incheiati un antecontract printr-un intermediar, verificati ca, in afara de raspunderile vanzătorului si cumparatorului, sa fie mentionate clar si raspunderile si obligaţiile intermediarului. De regula, in aceste antecontracte, sunt trecute eventualele daune/penalitati pe care le pot plăti vanzatorul sau cumparatorul in cazul in care nu isi respecta obligatiile contractuale. Verificati sa fie clar mentionate si daunele/penalitatile pe care le suporta intermediarul in cazul in care nu isi respecta obligatiile.

10.
Puneti in scris intelegerile cu vanzatorii/cumparatorii. Luati si psstrati unul din exemplarele antecontractului, cel putin pana la semnarea contractului final la notar. In cazul in care intre timp se intampla ceva nedorit este singurul mijloc de dovedire a clauzelor tranzactiei.

11.
Dupa incheierea antecontractului pana la finalizarea la notar verificati periodic la agentie stadiul in care se afla obtinerea actelor necesare. Intarzierile repetate, de regula ascund probleme care nu v-au fost aduse la cunostinta.

 

inapoi


 

Va multumim pentru feedback-ul trimis. In maxim 24 ore vom raspunde pe adresa de e-mail mentionata daca este cazul:Nume*:
E-mail:
Mesaj:
 

Despre Noi | Termeni si conditii | Contact | lista rss(bursa de locuinte) Rss

Copyright © 2007 Toate drepturile rezervate