ANUNTURI IMOBILIARE DIN JUDETUL TAU!

CONVERTOR VALUTAR

Apartamente

Alegeti valuta de schimb pentru a realiza conversia

LEI
in


1 USD = 4.1224
1 EURO = 4.8583
1 CHF = 4.5057 19-04-2021

 
 
SUGESTII

De reţinut !

1. Încercaţi să puneţi pe hârtie înţelegerea pe care o faceţi cu vânzătorul. Dacă acesta nu se obligă decât verbal la vânzare, este posibil să se răzgândească mai ales dacă îi oferă altcineva un preţ mai bun. Mulţi vânzători urmăresc să îşi ţină “agăţaţi” potenţialii cumpărători cu scopul de a folosi oferta lor în negocierea cu alte persoane, pentru a obţine un preţ cât mai bun.

2. Înainte de semnarea unui document, citiţi-l bine, chiar de 2 ori. Dacă aveţi dubii, nu semnaţi. Întrebaţi, cereţi lămuriri, notaţi detaliile. Un lucru neclar pentru dumneavoastră poate fi foarte clar pentru vânzător. Odată semnat actul înseamnă că aţi acceptat conţinutul acestuia, chiar dacă nu l-aţi citit sau nu l-aţi înţeles în totalitate.

3. La semnarea unei înţelegeri (antecontract) în particular pentru vânzare –cumpărare, cereţi să fie prezenţi toţi proprietarii înscrişi în actul de proprietate al imobilului şi verificaţi ca aceştia să cunoască şi să fie de acord cu termenii şi condiţiile vânzării.

4. Discutaţi toate detaliile tranzacţiei : preţ, taxe notariale – cine le suportă, data limită la care se va semna contractul la notariat şi nu în ultimul rând termenul în care se eliberează imobilul. Nu amânaţi discutarea acestui termen mergând pe principiul “lasă că ne înţelegem noi, doar suntem oameni..”. S-ar putea ca termenul solicitat de vânzător să vă dea peste cap toate planurile.

5. Evitaţi să daţi avans vânzătorului până se verifică imobilul şi proprietarul la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în Registrul de Carte Funciară. Cereţi-i să aducă un extras de carte funciară la zi. Dacă totuşi daţi avansul, în mod special la sume mari, faceţi acest lucru la notar iar în antecontractul pe care îl încheiaţi specificaţi destinaţia sumei plătite.

6. În cazul în care faceţi un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate aveţi grijă ca ratele să le achitaţi vânzătorului la notariat, în zilele stabilite la încheierea contractului. La ultima rată vânzătorul trebuie să dea o declaraţie prin care să ateste faptul că a primit integral preţul imobilului şi că renunţă la privilegiul de preţ.

7. Luaţi de la vânzător măcar un exemplar din documentaţia cadastrală. Este necesar atunci când declaraţi imobilul la Finanţe, pentru plata impozitului.

 

inapoi


 

Va multumim pentru feedback-ul trimis. In maxim 24 ore vom raspunde pe adresa de e-mail mentionata daca este cazul:Nume*:
E-mail:
Mesaj:
 

Despre Noi | Termeni si conditii | Contact | lista rss(bursa de locuinte) Rss

Copyright © 2007 Toate drepturile rezervate