ANUNTURI IMOBILIARE DIN JUDETUL TAU!

CONVERTOR VALUTAR

Apartamente

Alegeti valuta de schimb pentru a realiza conversia

LEI
in


1 USD = 4.1224
1 EURO = 4.8583
1 CHF = 4.5057 19-04-2021

 
 
SUGESTII

Utile

1. În cazul în care doriţi să cumpăraţi prin credit imobiliar/ipotecar şi vă grăbiţi, căutaţi un imobil care are documentaţia cadastrală şi este intabulat. În caz contrar veţi mai avea de aşteptat, în cel mai bun caz, cam 7 zile pentru obţinerea lor.

2. Dacă în apartamentul pe care doriţi să îl cumpăraţi intenţionaţi să instalaţi centrală termică, aveţi grijă să verificaţi ca pe scara blocului să existe deja o centrală instalată. Dacă nu este niciuna nu veţi putea obţine debranşarea caloriferelor de la sistemul centralizat.

3. Oricât de fix poate fi preţul de vânzare al unui imobil, tot ar trebui să încercaţi negocierea lui sau al celorlalte condiţii (de ex. curăţenia, termenul de eliberare, etc.). Nu vă costă nimic să încercaţi.

4. În cazul în care vă gândiţi să preluaţi cheltuielile de întreţinere de la vânzător, înainte de a fi de acord, verificaţi la asociaţie suma pe care o are de plată, INCLUSIV PENALITĂŢI. Nu vă luaţi numai după lista de plată afişată, pentru că de multe ori în ea nu sunt trecute penalităţile, care pot ajunge la sume mari.

5. Dacă aţi ales să cumpăraţi un imobil mobilat, este bine să menţionaţi acest lucru în antecontract, eventual să faceţi un inventar al bunurilor care vor rămâne. Nu se pune problema neseriozităţii vânzătorului ci a lucrurilor clar stabilite, fără a lăsa loc de interpretări sau viitoare neînţelegeri.

6. După semnarea contractului la notar, luaţi şi păstraţi câte o copie a adeverinţei de la asociaţie şi a chitanţelor de la întreţinere şi celelalte utilităţi. E posibil să nu fie necesare dar vă scutesc de eventuale discuţii cu asociaţia de proprietari. Oricum, chiar dacă se constată vreo eventuală restanţă de plată a fostului proprietar, dumneavoastră nu puteţi fi obligat la plata lor. Acestea sunt răspunderea fostului proprietar sau a celui care a eliberat adeverinţa în baza căreia s-a făcut vânzarea.

 

inapoi


 

Va multumim pentru feedback-ul trimis. In maxim 24 ore vom raspunde pe adresa de e-mail mentionata daca este cazul:Nume*:
E-mail:
Mesaj:
 

Despre Noi | Termeni si conditii | Contact | lista rss(bursa de locuinte) Rss

Copyright © 2007 Toate drepturile rezervate